Hemşirelik
http://saglikbf-h.web.nku.edu.tr/

Hemşirelik Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimHemşirelik
Program DirektörüDoç.Dr.Ebru ÖNLER
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans.
Kazanılan DereceHemşirelik
Eğitim TürüPROGRAM ÇIKTILARI PÇ1 Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumak, sürdürmek ve hastalık halinde iyileştirmek için gerekli hemşirelik bilgi, tutum ve becerileri kazanı PÇ2 Hemşirelik uygulamalarında eleştirel düşünme becerisini kullanarak, mesleki bilgi ve deneyimini bilimsel ve güncel verilere dayandırır PÇ3 Bakım vereceği birey, aile ve toplumun gereksinimlerine yönelik hemşirelik süreci doğrultusunda problem çözme stratejilerine yer vererek bütüncül yaklaşır PÇ4 Bireye özgü hemşirelik bakımını; hemşirelik etik kodlar ve yasal düzenlemeler doğrultusunda sunar. PÇ5 Hemşirelik uygulamalarında sağlık bakım teknolojilerini kullanır. PÇ6 Birey, aile ve topluma yönelik hemşirelik uygulamalarını gerçekleştirmede sağlık ekip üyeleriyle iş birliği yapar ve etkin iletişim becerilerini kullanır. PÇ7 Bilimsel gelişmeyi destekleyen araştırma, proje ve mesleki etkinliklere katılım sağlar PÇ8 Alanında yayınlanmış kanıta dayalı ulusal ve uluslararası literatürü takip eder, bakım sunduğu bireylerle ilişkilendirir ve gelişmeleri meslektaşları ile paylaşır PÇ9 Yaşam boyu öğrenme becerilerini kullanır PÇ10 Toplum yararına yapılan disiplinler arası etkinliklerde görev alarak katkı sağlar PÇ11 Çağdaş birey ve meslek üyesi olmanın gerektirdiği değerlere sahiptir.
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıHemşirelik,bireyin,ailenin ve toplumun, varolan ve olası sorunlarına karşı fizyolojik ve psikososyal gereksinimlerinin, bütüncül ve insancıl bir yaklaşımla tanımlanmasını ve tedavi edilmesini hedefleyen, rolü bireysel ve toplumsal etkileşimlerin sentezine temellendirilmiş, bilim ve teknolojiye dayalı çalışan bir bilim ve sanat disiplinidir.
Mezunların Mesleki ProfilleriÖzel ve Resmi Sağlık Kurumlarında görev yapmaktadırlar. Özel ya da kamuya ait huzurevlerinde, çocuk yuvalarında çalışabilmelerinin yanı sıra okul hemşiresi ya da iş yeri hemşiresi de olabilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans, doktora) programlarda eğitim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Tartışma

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar,

KEYPS sistemi

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştireldüşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, özel donanım, Mentimeter uygulamaları

KEYPS sistemi

KüçükGrup Tartışması

 

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam, KEYPS sistemi

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim

becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet, Web tabanlı tartışma forumları, KEYPS sistemi

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Sunum

 

Dinleme ve Anlamlandırma

 

Standart derslik teknolojileri, çoklu

ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

     

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alanında yayınlanmış kanıta dayalı ulusal ve uluslararası güncel literatürü takip eder, bakım sunduğu bireylerle ilişkilendirir ve gelişmeleri meslektaşları ile paylaşır
2-Bakım vereceği birey, aile ve toplumun gereksinimlerine yönelik hemşirelik süreci doğrultusunda problem çözme stratejilerine yer vererek bütüncül yaklaşır
3-Bilimsel gelişmeyi destekleyen araştırma, proje ve mesleki etkinliklere katılım sağlar
4-Birey, aile ve topluma yönelik hemşirelik uygulamalarını gerçekleştirmede sağlık ekip üyeleriyle iş birliği yapar ve etkin iletişim becerilerini kullanır.
5-Bireye özgü hemşirelik bakımını; hemşirelik etik kodlar ve yasal düzenlemeler doğrultusunda sunar.
6-Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek ve hastalık halinde iyileştirmek için gerekli hemşirelik bilgi, tutum ve becerileri kazanır.
7-Çağdaş birey ve meslek üyesi olmanın gerektirdiği değerlere sahiptir.
8-Hemşirelik uygulamalarında eleştirel düşünme becerisini kullanarak, mesleki bilgi ve deneyimini bilimsel ve güncel verilere dayandırır
9-Hemşirelik uygulamalarında sağlık bakım teknolojilerini kullanır.
10-Toplum yararına yapılan disiplinler arası etkinliklerde görev alarak katkı sağlar
11-Yaşam boyu öğrenme becerilerini kullanır

Müfredat

Hemşirelik Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM113 Anatomi 2 2 3
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
HEM121 Biyokimya 2 0 3
HEM115 Fizyoloji 3 0 3
HEM127 Hemşirelik Felsefesi 2 2 3
HEM108 Hemşirelikte Kişilerarası İlişkiler 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
HEM126 Sağlığın DeğerIendirilmesi 2 2 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli HEMŞİRELİK 1.SINIF-GÜZ YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC650 Beslenme 2 0 3
ORTSEC647 Bilgisayar 2 0 3
ORTSEC648 Biyofizik 2 0 3
ORTSEC672 Girişimcilik 2 0 3
ORTSEC646 Histoloji 2 0 3
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim 2 0 3
ORTSEC639 Mesleklerarası İletişim 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
ORTSEC-604 Sağlık Teknolojileri 2 0 3
ORTSEC-605 Temel Hukuk 2 0 3
ORTSEC616 Tıbbi Terminoloji 2 0 3
ORTSEC-600 Uygarlık Tarihi 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
HEM116 Farmakoloji 2 0 2
HEM130 Hemşirelik Esasları 4 12 11
HEM129 İş Sağlığı ve Güvenligi 2 0 2
HEM114 Klinik Mikrobiyoloji ve Parazitoloji 2 0 2
HEM118 Pataloji 2 0 2
HEM120 Psikoloji 2 0 2
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli HEMŞİRELİK 1.SINIF -BAHAR YARIYILI SEÇMELİ DERSLER() 3
ORTSEC650 Beslenme 2 0 3
ORTSEC647 Bilgisayar 2 0 3
ORTSEC672 Girişimcilik 2 0 3
ORTSEC673 Hasta Güvenliği 2 0 3
ORTSEC674 Hemşirelikte Beceri Geliştirme l 2 0 3
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim 2 0 3
ORTSEC-604 Sağlık Teknolojileri 2 0 3
TKNJB01 Teknoloji Bağımlılığı 2 0 3
ORTSEC-605 Temel Hukuk 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM218 Afetlerde Hemşirelik Bakımı ve İlkyardım 2 2 3
HEM217 Cerrahi hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM216 İç Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
Seçmeli HEMŞİRELİK 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLERİ () 3
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı 1 1 3
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC629 Çevre ve Kanser 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC631 Geriatri Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC676 Hemşirelikte Beceri 2 0 3
ORTSEC700 Hemşirelikte İnovasyon 2 0 3
ORTSEC632 Liderlik 2 0 3
LMİ107 Mesleki İngilizce I 2 0 3
ORTSEC630 Onkoloji Hemşireliği 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM219 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM220 Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM221 SağIık İletişimi 2 0 3
Seçmeli Hemşirelik 2.Sınıf Bahar Yarıyılı Seçmeli() 3
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı 1 1 3
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği 2 0 3
HEM208 Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC631 Geriatri Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC677 Hemşirelikte Beceri Geliştime III 2 0 3
ORTSEC700 Hemşirelikte İnovasyon 2 0 3
LMİ107 Mesleki İngilizce I 2 0 3
ORTSEC652 Mesleki İngilizce II 2 0 3
ORTSEC651 Sağlık Sosyolojisi 2 0 3
ORTSEC678 TopIumsal Duyarlılık Projesi I 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM-319 Araştırma Yöntemleri 2 2 5
HEM323 Epidemiyoloji 2 0 2
HEM329 Hemşirelikte Eğitim 4 4 6
HEM-326 Hemşirelikte Etik 2 0 2
HEM-324 Psikiyatri Hemşireliği 4 10 12
Seçmeli HEMŞİRELİK 3.SINIF GÜZ YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC655 Ameliyathane Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC689 Büyüme-Gelişme 2 0 3
ORTSEC624 Doğuma Hazırlık Yöntemleri 2 0 3
ORTSEC642 Doğurganlığın Düzenlenmesi 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC695 Emzirme Danışmanlığı 2 0 3
ORTSEC634 Gebelik Yogası 2 0 3
BDBS006 Güzel Sanatlar 2 0 3
ORTSEC635 Hemşirelikte Araştırma Uygulamaları ve Yayın Etiği 2 0 3
ORTSEC680 Hemşirelikte Beceri Geliştime IV 2 0 3
ORTSEC679 Kalite Yönetimi 2 0 3
ORTSEC633 Kanıta Dayalı Hemşirelik 2 0 3
ORTSEC653 Mesleki İngilizce III 2 0 3
ORTSEC639 Mesleklerarası İletişim 2 0 3
ORTSEC-603 Ölçme Değerlendirme 2 0 3
ORTSEC-608 Sağlık Eğitimi 2 0 3
ORTSEC-609 Sağlık Ekonomisi 2 0 3
ORTSEC681 Toplumsal Duyarlılık Projesi II 2 0 3
ORTSEC654 Travmalı Hasta Bakımı 2 0 3
ORTSEC641 Ürojinekoloji Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC638 Yara ve Stoma Bakımı 2 0 3
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BIS102 Biyoistatistik 2 0 2
GNÇ001 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 4
HEM-328 Halk Sağlıgı Hemşireliği 4 10 12
HEM-327 Hemşirelikte Yönetim 4 4 6
Seçmeli HEMŞİRELİK 3.SINIF-BAHAR YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC643 Acil Bakım Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC-601 Adli Tıp Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC624 Doğuma Hazırlık Yöntemleri 2 0 3
ORTSEC-611 Drama 2 0 3
ORTSEC695 Emzirme Danışmanlığı 2 0 3
ORTSEC644 Evde Bakım Hizmetleri 2 0 3
BDBS006 Güzel Sanatlar 2 0 3
ORTSEC683 Hemşirelike Beceri Geliştime V 2 0 3
ORTSEC680 Hemşirelikte Beceri Geliştime IV 2 0 3
ORTSEC645 İnfertilite Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC679 Kalite Yönetimi 2 0 3
ORTSEC653 Mesleki İngilizce III 2 0 3
ORTSEC656 Mesleki İngilizce IV 2 0 3
ORTSEC-603 Ölçme Değerlendirme 2 0 3
ORTSEC701 Sağlığı Koruma ve Geliştirme 2 0 3
ORTSEC-612 Sağlık Bilişim Teknolojisi 2 0 3
ORTSEC-608 Sağlık Eğitimi 2 0 3
ORTSEC-610 Sağlık Hukuku 2 0 3
ORTSEC641 Ürojinekoloji Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC696 Yenidoğan Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC-614 Zehirlenmelerde Yaklaşım 2 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I 2 8 6
HEM464 Klinik Uygulama Dersi II 2 8 8
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III 2 8 8
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV 2 8 8
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V 2 8 8
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI 2 8 8
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII 2 8 8
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII 2 8 6
Toplam AKTS: 60

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I 2 8 6
HEM464 Klinik Uygulama Dersi II 2 8 8
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III 2 8 8
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV 2 8 8
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V 2 8 8
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI 2 8 8
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII 2 8 8
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII 2 8 6
Toplam AKTS: 60
Yıllık Toplam AKTS: 120

Ders & Program Çıktıları Matrisi

HEM113 Anatomi
#
11111525315
11111525315
11111525315
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
22413232432
HEM121 Biyokimya
#
21111211111
HEM115 Fizyoloji
#
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
44332224235
HEM127 Hemşirelik Felsefesi
#
53200030335
55340533430
55543532435
33553002335
HEM108 Hemşirelikte Kişilerarası İlişkiler
#
55531533332
52533533335
52451533333
52551333335
52441533333
KRYP01 Kariyer Planlama
#
01010040004
00010000104
00000000004
00040000034
01040000000
10000000004
00000100002
HEM126 Sağlığın DeğerIendirilmesi
#
55230301401
53335021003
53455500532
54004031532
52520201503
TDİ101 Türk Dili I
#
00000000040
01000000010
01000000020
00000000000
01000000000
01000000050
00000000010
00000000000
30000010000
40130000023
30150000003
03140000014
10000000030
10120000002
10120000002
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
51511234325
51511234325
51511234325
51511234325
51511234325
51511234325
51511234325
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik
#
01000040005
01040040005
01000040005
01040040005
01000040005
01000040005
01000040005
01000040005
01000040005
01000040005
ORTSEC650 Beslenme
#
13102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
41102212103
ORTSEC647 Bilgisayar
#
33444344444
34444344444
ORTSEC672 Girişimcilik
#
43443444345
43334443445
44444455434
33444444444
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim
#
55000000500
50500000500
50500000500
50500000500
55000000500
55000000500
50000000500
ORTSEC639 Mesleklerarası İletişim
#
43051151010
42051241010
42051251010
42051151010
MZK001 Müzik Kültürü
#
11111111153
11111111153
11111111153
11111111153
11111111153
11111111153
ORTSEC-604 Sağlık Teknolojileri
#
21015120404
21031120404
21031120304
ORTSEC-605 Temel Hukuk
#
00500040000
00500040000
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
HEM116 Farmakoloji
#
12111111111
HEM130 Hemşirelik Esasları
#
44533120003
50502130524
55550432324
25553403324
54202501302
HEM129 İş Sağlığı ve Güvenligi
#
54345411545
54345411545
54345411545
54345411545
HEM114 Klinik Mikrobiyoloji ve Parazitoloji
#
31321112212
HEM118 Pataloji
#
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
HEM120 Psikoloji
#
55531353553
55525334333
55531255555
55551555531
55532345555
TDİ102 Türk Dili II
#
41331113134
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
12341234123
ORTSEC650 Beslenme
#
11101211111
12011211011
21111212120
11111222121
11120221111
10210311112
02112110212
11111201201
ORTSEC647 Bilgisayar
#
33444344444
34444344444
ORTSEC672 Girişimcilik
#
43443444345
43334443445
44444455434
33444444444
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim
#
55000000500
55000000500
55000000500
50500000500
50000000500
50500000500
50500000500
TKNJB01 Teknoloji Bağımlılığı
#
35224503034
35224503034
35224503033
HEM218 Afetlerde Hemşirelik Bakımı ve İlkyardım
#
33133345434
35133343134
43155543144
33133343135
HEM217 Cerrahi hastalıkları Hemşireliği
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı
#
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği
#
34323533344
34332543334
34333444333
34333544453
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme
#
45532432405
55533205304
35540405005
55343304304
45543500303
55540520534
55553304323
ORTSEC700 Hemşirelikte İnovasyon
#
43404000000
40400005404
04404004000
04004003004
04000000000
LMİ107 Mesleki İngilizce I
#
33442211555
HEM220 Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
#
44245444433
44245444433
HEM221 SağIık İletişimi
#
45454545455
55445555454
55455545454
55445555455
55454555455
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı
#
33333333333
33333333333
33333330000
33333333333
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği
#
34323533344
34332543334
34333444333
34333544453
HEM208 Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği
#
34132211101
34132411101
34132411101
34132411101
34132411101
34132411101
34132411101
34132411101
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme
#
45532432405
55533205304
35540405005
55343304304
45543500303
55540520534
55553304323
ORTSEC631 Geriatri Hemşireliği
#
33221121223
33222214323
33221312323
32223213213
32222212213
33211222313
42322123313
31333123323
ORTSEC652 Mesleki İngilizce II
#
20010000000
HEM-319 Araştırma Yöntemleri
#
35311135515
35311135515
35311135515
35311135515
35311135515
35311135515
HEM323 Epidemiyoloji
#
24212555554
24212555554
24212555554
24212555554
24212555554
HEM329 Hemşirelikte Eğitim
#
53500003455
45000500550
30505003003
50000550055
50353034405
HEM-326 Hemşirelikte Etik
#
34552030435
32554034435
30553430405
30054404405
34553030435
34054434405
44500030435
HEM-324 Psikiyatri Hemşireliği
#
55555555555
55552552555
35555245555
55555225555
55555555222
ORTSEC689 Büyüme-Gelişme
#
00034400000
03504300400
44004000403
40400400000
04000400000
ORTSEC642 Doğurganlığın Düzenlenmesi
#
55113435505
55113435505
55113435505
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme
#
45532432405
55533205304
35540405005
55343304304
45543500303
55540520534
55553304323
ORTSEC695 Emzirme Danışmanlığı
#
00404005400
40050000000
44404330400
44403404400
44400024400
BDBS006 Güzel Sanatlar
#
33333303333
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
ORTSEC679 Kalite Yönetimi
#
23344444443
34434544433
44444344433
34534443434
23534543433
ORTSEC653 Mesleki İngilizce III
#
42413322345
ORTSEC-603 Ölçme Değerlendirme
#
05000000500
00500000500
05500000500
05500000500
05500000500
00000000500
ORTSEC641 Ürojinekoloji Hemşireliği
#
55131515414
55131515414
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği
#
23035345533
34035335503
44403355533
44405045432
43435345523
45435335532
BIS102 Biyoistatistik
#
31553124155
31553124155
GNÇ001 Gönüllülük Çalışmaları
#
00241231054
00241231054
00241231054
00242232054
HEM-328 Halk Sağlıgı Hemşireliği
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
HEM-327 Hemşirelikte Yönetim
#
45555555555
55554445545
55455544545
45445555544
54514554555
54545455454
45555445454
54454554455
ORTSEC624 Doğuma Hazırlık Yöntemleri
#
14054524434
04044404434
11001032004
24052324434
BDBS006 Güzel Sanatlar
#
33333303333
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
ORTSEC680 Hemşirelikte Beceri Geliştime IV
#
13311311111
13111111111
31131313111
ORTSEC679 Kalite Yönetimi
#
23344444443
34434544433
44444344433
34534443434
23534543433
ORTSEC656 Mesleki İngilizce IV
#
20000300000
ORTSEC701 Sağlığı Koruma ve Geliştirme
#
55544554445
45454555444
55453555445
54543545445
44455445554
44544554545
ORTSEC-608 Sağlık Eğitimi
#
32223323322
21222323122
43312211223
21222222222
22223332321
ORTSEC-610 Sağlık Hukuku
#
12232222323
22212333223
22223223233
12312322233
22223322333
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555554
55555555555
55555555555
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV
#
44044004400
44443030000
44444400404
44400404000
00434400040
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V
#
11111111111
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII
#
44333544435
43444343444
34324353443
34444353443
43344443444
34444444334
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
HEM464 Klinik Uygulama Dersi II
#
55544434434
53554434325
54554344334
53544433343
55534534334
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555554
55555555555
55555555555
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV
#
55445534434
54544534435
45554334444
54444435444
44434334444
44445534544
55445434344
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V
#
11111111111
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII
#
55553555555
55555555555
55555555555
55555555555
55553555555
55555555555