Hemşirelik

TARİHÇE

Bölümümüzde 1996 yılından beri lisans eğitimi verilmektedir. Trakya Üniversitesine bağlı olarak eğitim-öğretime başlayan bölümümüz, 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulmasıyla faaliyetlerine üniversitemiz bünyesinde devam etmektedir. Hemşirelik bölümünde dört yıllık lisans eğitim programı sonucunda Hemşire unvanı verilmektedir.Yürütülen lisans programında dört yıllık eğitim süreci teorik ve uygulamalı derslere dayanmaktadır.

Bölümümüzde 2 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi , 6 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüze her yıl yaklaşık olarak 100 yeni öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Halen eğitim ve öğretimine devam eden lisans öğrenci sayımız 468 civarındadır.

Bölümümüzde lisansüstü faaliyetler 2013 yılında başlamış olup, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalları programı (Doktora ve Yüksek Lisans) ve İç Hastalıkları Hemşireliği (Yüksek Lisans) Anabilim Dalları programı çerçevesinde yürütülmektedir. 

Bölümümüz 4.04.2022 tarihinde Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmiştir.