Hemşirelik

 

 

 

 

10.04.2020 tarihli Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanlığı Akademik Kurul Kararı

 

T.C.

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

KURUMSAL EĞİTİM YÖNETİMİ VE PLANLAMA SİSTEMİ (KEYPS) KULLANIM USUL VE ESASLARI

 

Amaç

Madde 1 Burada yer alan esaslar;  Kurumsal Eğitim Yönetimi ve Planlama Sisteminin (KEYPS) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümütarafından kullanıcıların rollerine ilişkin yetkilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir.

 

Kapsam

Madde 2 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü kullanıcı yetki ve çalışma ilkeleri ve görevlerini kapsar.

 

Tanımlar
Madde 3 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü için Kurumsal Eğitim Yönetimi ve Planlama Sistemi (KEYPS) çalışma esaslarında yer alan tanım ve kullanıcı yetkileri ifade eder.

 

SİSTEM YÖNETİCİSİ YETKİSİ

  1. En genel sınırsız yetkidir.
  2. Kullanıcı Yönetiminden kullanıcı listesinden kullanıcıları ekleyebilir ve bilgilerini değiştirebilir.
  3. Kullanıcı Yetkilerinden rollerin yetkilerini artırabilir ve azaltabilir.
  4. Stratejik Plan tanımlayabilir, görev dağılımı yapabilir ve raporlayabilir.
  5. Program Tanımlamadan akademik yılları, sınıfları tanımlayabilir görüntüleyebilir. Dersler ve Seçmeli Dersleri tanımlayıp sorumlu kişilere atayabilir ve Ders Sorumlusuna ait rolleri gerçekleştirebilir ya da görüntüleyebilir.
  6. Müfredat Geliştirmeden Program Yeterliliklerini tanımlayabilir ve raporlayabilir. Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) tanımlayabilir ve raporlayabilir. Mesleki Bilimler Belirtke tablosu ve Temel Bilimler Belirtke tablosunda bulunan konuları görebilir ve Belitke Tablosunu içeriğini görüntüleyebilir. Tanımlamalardan kuruma ait özellikleri tanımlayabilir.
  7. Ölçme ve Değerlendirmeden ICE- İşbaşı Öğrenci Değerlendirmesi yapabilir, okulun soru bankasını görebilir ve yönetebilir. Tüm sınavları ve quizleri görebilir yeni sınav oluşturabilir, 5 farklı özellikte elektronik sınav oluşturulabilir. Her soruya farklı puan verilebilir. Sınavı yönetilebilir. Sınavların sonucu görüntülenebilir. Öğrenciye sınav sonucu görme aktif/pasif edilebilir.
  8. Gelişmiş Raporlardan; soru analizini, frekans analizini, anabilim dalına göre başarı analizini, öğrenim hedefi başarı analizini, not listesi raporunu, ayrıntılı sonuç raporunu, genel konu başarı tablosunu, not dağılım tablosunu, öğrenci soru cevap analizini indirebilir. Soru Bankası- Kullanıcı Yetkilendirmesi yapabilir.
  9. Eğitim Aktiviteleri; Dersin sınıfını seçerek ders programına ulaşabilir. Ders programını yönetebilir.
  10. Akademik Danışmanlık danışman listesini görüntüleyebilir.  Danışmana öğrenci atayabilir, güncelleyebilir. Öğrenci bilgilerini girebilir. Öğrenci tanıma formunu yönetebilir.
  11. Geri Bildirimler ekleyebilir ve yönetebilir.
  12. Duyurular ekleyebilir ve yönetebilir.
  13. Senkron Toplantı oluşturabilir ve katılabilir.
  14. Senkron Sözlü Sınavı oluşturabilir ve katılabilir.
  15. Senkron Ortak Dersler oluşturabilir ve katılabilir.
  16. Raporlar Soru Raporları, İdari Soru Raporları, Belirtke Tablosu Analizi Raporları, Program Yeterlilikleri – belirtke Tablosu Matrisi Raporu, Senkron Ders Raporu ve Senkron Ders Kayıtları Raporuna ulaşabilir.

 

DERS SORUMLUSU YETKİSİ

  1. Program Tanımlamadan sorumlusu olduğu derslerini görüntüleyebilir. Derslerine konularını ekleyebilir. Dersini alan öğrencileri ekleyebilir. Dersin Değerlendirmesini oluşturabilir. Yoklama Raporunu görüntüleyebilir. Bologna Bilgi paketini oluşturabilir ve çıktı alabilir. Dersin öğrenim çıktılarını yazabilir ve program çıktıları ile ilişkilendirebilir.
  2. Müfredat Geliştirmeden Mesleki Bilimler Belirtke tablosu ve Temel Bilimler Belirtke tablosunda bulunan konuları görebilir ve Belitke Tablosunu içeriğini görüntüleyebilir.
  3. Ölçme ve Değerlendirme Sorumlusu olduğu derslerin sorularını görüntüleyip, inceleyip yönetebilir. Derslerinin sınavları ve quizleri görebilir yeni sınav oluşturabilir, 5 farklı özellikte elektronik sınav oluşturulabilir. Her soruya farklı puan verilebilir. Sınavı yönetilebilir. Sınavların sonucunu görüntüleyebilir. Öğrenciye sınav sonucu görme aktif/pasif edebilir.
  4. Gelişmiş Raporlardan; soru analizini, frekans analizini, anabilim dalına göre başarı analizini, öğrenim hedefi başarı analizini, not listesi raporunu, ayrıntılı sonuç raporunu, genel konu başarı tablosu, not dağılım tablosu, öğrenci soru cevap analizini indirebilir. Soru Bankası- Kullanıcı Yetkilendirmesi yapabilir.
  5. Eğitim Aktivitelerinden dersinin sınıfını seçerek ders programına ulaşabilir. Ders programını yönetebilir. Dersine ödev verebilir ve verdiği ödevi yönetebilir.

 

EĞİTİCİ YETKİSİ

  1. Stratejik Plan görüntüleyebilir ve stratejik planla ilgili sorumlu olunan görevleri tamamlayabilir.
  2. Müfredat Geliştirmeden kendisine ait Mesleki Bilimler Belirtke tablosu ve Temel Bilimler Belirtke tablosunda bulunan konuları görebilir. Konuların Belirtke Tablosunu düzenleyebilir ve Belirtke Tablosuna sorularını ekleyebilir. Konuları ile ÇEP ilişkilendirmesini yapabilir.
  3. Ölçme ve Değerlendirmeden ICE- İşbaşı Öğrenci Değerlendirmesi yapabilir. Kendi Soru Bankasını inceleyip yönetebilir.
  4. Eğitim Aktivitelerinden dersinin sınıfını seçerek ders programına ulaşabilir. Ders programını yönetebilir. Dersi ile ilgili ödev verebilir ve verdiği ödevi yönetebilir.
  5. Senkron Toplantı oluşturabilir ve toplantıya katılabilir.
  6. Raporlar Senkron Ders Raporundan kendi dersini katılan ve kayıttan izleyen öğrencileri görebilir.

 

ÖĞRENCİ YETKİSİ

  1. Program Tanımlamadan derslerini, konularını ve konuların Belitke Tablosunun içeriğini görüntüleyebilir.  Ders seçme işlemi yapabilir.
  2. Müfredat Geliştirmeden Mesleki Bilimler Belirtke tablosu ve Temel Bilimler Belirtke tablosunda bulunan konuları görebilir ve Belitke Tablosunun içeriğini görüntüleyebilir.
  3. Ölçme Değerlendirmeden sınavlara ve quizlere girebilir ve sınavlara geribildirim verebilir.
  4. Eğitim Aktivitelerinden ders programını görüntüleyebilir ve derse katılabilir.
  5. Akademik Danışmanlıktan danışman bilgilerini görüntüleyebilir. Öğrenci bilgilerini girebilir. Davetlerini görüntüleyebilir. Öğrenci tanıma formuna doldurabilir.
  6. Senkron Toplantılara katılabilir.
  7. Senkron Sözlü Sınavına katılabilir.