Hemşirelik
2024-02-19

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi 4. Sınıf Öğrencilerine Klinik Uygulama Oryantasyon Eğitim Programı Gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Klinik Uygulama Oryantasyon Programı Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER’in konuşmasıyla başladı. Program içinde, öğrenci geribildirimleri doğrultusunda planlanan hasta ve çalışan güvenliği,bağımlılık kavramı, türleri, nedenleri, etkileri ve bağımlılıkla mücadele, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, el yıkama, hastane enfeksiyonlarının önemi, önlenmesi ve kontrolü, Sağlık Taramaları, Delici Kesici Alet Yaralanmaları, Bulaş Yöntemleri,Gebe ve Sağlam Çocuk İzlemi, hasta gizliliği, çocuk hastalarda ilaç ve sıvı hesaplamaları, zor hasta ile başetme, bakımda kanıtların kullanımı gibi konuların sunumları Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanları ve alanında uzman hemşireler tarafından gerçekleştirildi. Programda ayrıca Öğr. Gör. Metin TAŞKIN tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi gerçekleştirildi.