2023-12-26

Hemşirelikte Yapay Zeka ve Robot Kullanımı Webinarı

Bölümümüz tarafından 26.12.2023 tarihinde “Hemşirelikte Yapay Zeka ve Robot Kullanımı” webinarı gerçekleştirildi. Günümüzde yaygın olarak ele alınan konunun etkinliğinde, webinar moderatörlüğünü bölümümüz öğretim elemanı Dr. Ela Yılmaz Coşkun yaptı. Konuşmacı olarak Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü öğretim Üyesi Dr. Hamiyet Kızıl tarafından; “hemşirelikte yapay zeka”, “hemşirelikte güncel robot örnekleri ve kullanım alanları” ve kendisinin ekibi ile birlikte geliştirdikleri “robot hemşire” nin özellikleri paylaşıldı. Online platformda gerçekleşen etkinliğe kurum içi ve bunun yanı sıra kurum dışı farklı üniversitelerden öğretim elemanları, hemşireler ve öğrenciler de katılım sağladı. Webinar kapsamında gelecekte hemşireliği bekleyen robot hemşirelerin durumu konuşmacılardan gelen yoğun soru-cevaplarla tartışılarak açıklandı. Webinar, Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Doç.Dr.Ebru ÖNLER’in davetli konuşmacı Üyesi Sayın Dr.Öğretim Üyesi Hamiyet Kızıl’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.