30.03.2020 tarihli Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanlığı Akademik Kurul Kararı
T.C.
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ
SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOMİTESİ USUL VE ESASLARI
AMAÇ VE KAPSAM
Bu komitenin amacı; bölümümüz program amaçlarını, program çıktılarını, eğitim programı ile ilgili birimler/komisyonlar/komiteler tarafından sunulan raporları değerlendirme, ilgili komisyon/birim/komiteler tarafından iletilen sorunlara yönelik çözüm palanları geliştirme, iyileştirme süreçlerini, düzeltici ve önleyici faaliyetleri planlamak, uygulamak, sonuçlarını değerlendirmek ve ilgili kişi, birim, kurum ve komisyonlarla paylaşmaktır.
TANIMLAR
Komite Başkanı
Komite başkanı, komite üyeleri arasından belirlenen bir öğretim üyesidir.
Komite Raportörü
Komite üyeleri tarafından belirlenir.
Komisyonda gönüllü olarak çalışmayı kabul eden öğretim elemanıdır. Ayrıca öğrenci işlerinden sorumlu hemşirelik bölüm başkan yardımcısı ve bölüm öğrenci temsilcisi/öğrenciler grubun doğal üyesidir.
İç ve Dış Paydaş
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, öğretim elemanları, yöneticileri, idari personel, öğrenci işleri birimi, ulusal ve uluslararası hemşirelikle ilgili kişi, kurum ve kuruluşları ile Sağlık Yüksekokulu Yönetimini ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
(Hedefler, Görevler ve Faaliyetler)
HEDEFLER
Komite Başkanı
Komite üyelerinin gruba katılımını, belirlenen takvim ve hedeflere yönelik uyumlu çalışmasını ve çalışma raporlarının eğitim komisyonuna ve bölüm başkanlığına iletilmesini sağlamaktan sorumludur.
Komitenin toplantı tutanaklarının yazılmasından, komite başkanına ve üyelerine iletilmesinden, komite üyeleri arasında toplantı tarihi, değişiklikleri vb. konularda bilgi akışı ve iletişimin sağlanmasından, belirli tarihlerde form ve raporların hazırlanarak komisyon başkanına iletilmesindensorumludur.
Komisyonun belirlediği hedefler doğrultusunda gerçekleştireceği çalışmalara ve toplantılara aktif olarak katılmaktan, komisyonun başarısı için kendi yapacağı işler dışında gerektiğinde diğer üyelerin yapacakları işlere destek olmaktan ve komite üyelerine zamanında, tam ve doğru bilgi aktarmaktan sorumludur. Komitenin faaliyetleri hakkında öğretim üye veelemanlarına bilgi aktarır, sorun ve önerileri komiteye iletir.
KOMİTENİN FAALİYETLERİ
Birim ya da komisyonlardan gelen raporları, program amaçlarını, program çıktılarını değerlendirmek
İyileştirme faaliyetlerini planlamak
Birim ya da komisyonlardan gelen raporların sonuçlarını bölüm başkanlığına bildirmek
KOMİTENİN ÇALIŞMA ŞEKLİ
Akademik yıl süreci içerisinde aylık olarak ve gerekli görüldüğü durumlarda toplantı düzenler.
Yıl içinde birimyada komisyonlardan gelen raporları değerlendirir.
Sürekli iyileştirme faaliyetlerini PUKO döngüsü işleyiş şemasına göre gerçekleştirir.
Komite Çalışmalarında Kullanılacak Karar Araçları
Kararlar komite içerisinde oy çokluğu/oy birliği ile alınır.
Komitede yer alan üyelerin aşağıdaki hallerde üyeliğinin iptal edilmesi söz konusu olabilir:
Akreditasyon komisyonu düzenli olarak ayda bir akreditasyon toplantı odasında ya da online olarak toplanır. Gerekli durumlarda toplantı sıklığı değiştirilebilir.
Akreditasyon komitenin tüm çalışmaları komite raportörü tarafından rapor edilerek arşivlenir.