2023-04-18

07-14 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI ETKİNLİĞİ : SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIKLI YAŞAM

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Hemşirelik topluluğu tarafından 07-14 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle 18 Nisan 2013 tarihinde TNKÜ hastane konferans salonunda “Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşam” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katkıda bulunan mezun öğrencilerimizden kardiyoloji hemşiresi olan ve aynı zamanda fonksiyonel tıp sağlık koçu olan Pelin ERYILMAZ bu çerçevede insanların sağlıklı yaşamlarına devam etmeleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanma yolları konusunda bilinçlendirmek amacı ile sağlıklı beslenmede nelere dikkat edilmeli, sağlığa olumsuz etki eden kimyasallar ve arınma yollarına değindi. Öğrencilerin ve dış katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda konuşmacı stres yönetimi,  psikolojik yeme sorunlarına yönelik basit uygulamaları katılımcılar ile birlikte gerçekleştirdi. Söyleşi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Tulin YILDIZ’ın davetli konuşmacı Pelin ERYILMAZ’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile son buldu.