2022-10-10

Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim'de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Ruh Sağlığını ve Ruhsal İyilik Halini Küresel Bir Öncelik Haline Getirelim” amacıyla planlanan “#DünyaRuhSağlığıGünü” etkinliği Dr. Öğr. Üyesi Burcu CEYLAN moderatörlüğünde ve Psikololog-Psikodramatist Soner ŞENOL’un katkılarıyla gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ebru ÖNLER, hemşirelik bölümünden diğer akademisyenler ve öğrencilerle, farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı. Programda, sağlığın ayrılmaz fakat en fazla göz ardı edilen parçası olan ruh sağlığının önemine dikkat çekildi. Soner ŞENOL tarafından kendisinin de içinde yer aldığı, uluslararası platformda gerçekleştirilen online psikososyal destek grupları projesi ve sonuçları paylaşıldı. Bölüm Başkanımız Sayın Doç.Dr. Ebru ÖNLER, Psikololog-Psikodramatist Soner ŞENOL’a katılım ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular.