Hemşirelik
2023-06-02

Hemşirelik Bölümü Ant İçme Töreni Gerçekleştirildi.



 

 

02.06.2023 tarihinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü Ant İçme Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Rektörümüzün eşi Hanımefendi Sayın Selda ŞAHİN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Sayın Murat TAŞAN ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Sayın Fatih TUNA, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Hasan Selçuk ETİ, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Oya ONAT KOCABIYIK ile akademik personel ve idari personel  ile değerli öğrencilerimiz ve onların çok değerli aileleri katılım sağladı.

Törenin açılış konuşmalarında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Murat TAŞAN, ‘’6 Şubat 2023 depreminde yaşamını kaybeden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi ve tekrar aynı acıların yaşanmaması temennisinde bulundu. Yaşanan pandemi ve depremin hemşirelik mesleğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Değerli çalışmaları nedeniyle başta Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Yıldız olmak üzere tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. Mezunlara başarılar diledi’’

Dekanımız Prof. Dr. Sayın Tülin YILDIZ konuşmasında, “inanıyoruz ki hedefleriniz, inançlarınız ve yüreklerinizde taşıdığınız vatan, millet ve insan sevgisiyle, asla yorulmayacaksınız. Biliyoruz ki başarıdan başarıya koşarak, Üniversitemiz ve fakültemizi daha da yükseklere taşıyarak yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Sizlerle gurur duyuyoruz, hepinize başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” ifadelerine yer verirken, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalığını her zaman hissedecek öğrencilerimizin başarılarında bizlere desteklerini hiç esirgemeyen, her daim yanımızda olan başta Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e, Sayın Rektör Yardımcılarımıza ve Genel Sekreterimize ve tüm öğretim elemanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum diyerek teşekkür etti.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Ebru ÖNLER konuşmasında ‘’Son yıllarda yaşadığımız tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisinde ve ülkemizde 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinde profesyonel hemşirelerin yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldüğünü, mezunlarımızın meslek hayatları boyunca yapacakları mesleki çalışmalarla birey-aile ve toplum sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesinde önemli katkılar sağlayacaklarına ve başarılar elde edeceklerine inandığını belirterek, mezunları tebrik etti ve başarılar diledi’’

Törende Hemşirelik Bölümü Birincisi olan öğrencimiz Sayın Hanife Cavacı konuşmasında ‘’ Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin sağlamış olduğu nitelikli eğitim ve geleceğe güvenle adım atabilmemiz için bize kazandırdığı tüm mesleki donanımlarla birlikte bu fakültenin mezunları olarak hemşirelik mesleğini en iyi şekilde yapacaklarına inandıklarını belirtti’’.

Törende  dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi, mezun olacak öğrencilere geçici mezuniyet belgelerinin verilmesi, Doç. Dr. Ebru ÖNLER tarafından Hemşirelik Andının okutulması ve kep atma ile sona erdi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.